Klaverveld 3
Houthalen, Limburg 3530
Phone: 0473 53 41 50
Fax: 011 74 43 01
Email : info@bf-woningbouw.be
   
Wie zijn wij?
Wat doen we?
bouwstijlen
B&F aan het werk
Ons contacteren

 

Werkwijze

Een huis bouwen doe je niet iedere dag. Voor veel mensen is dit slechts een éénmalige gebeurtenis. Ons doel daarbij is u honderd procent tevreden te maken met uw beslissing. Wij spreken op voorhand een termijn af en houden ons daar ook aan.

Het bouwen van een huis is niet simpel, daarom willen wij stapsgewijs tonen hoe wij te werk gaan. Wij werken enkel en alleen maar met gekeurd materiaal. is een 'conformiteitsmerk' voor bouwproducten, beheerd door officiële instanties. Om het merk te mogen dragen moeten de producten beantwoorden aan een aantal precies omschreven technische eisen.

Funderingen

W1   W2

 

Over de volledige oppervlakte van de te bouwen woning wordt de teelaard afgegraven en ter plaatse gestockeerd. De funderingsleuven worden uitgegraven met een breedte van 50cm voor omtreksmuren en 40 cm voor binnenmuren met een hoogte van minimum 50cm.

De uitgegraven sleuven worden met beton volgestort. Dit dient om achteraf uw keldermuren op te metsen.

 

kruipkelder

W3   W4

Het ondergronds metselwerk gebeurt in zware betonblokken.

De hoogte van het metselwerk wordt besproken met de klant, in functie van de bouwgrond,met de minste hoogte van 60 cm.

Riolering

W5   W6

W7   W8

Als de kruipkelder dan af is; wordt de riolering geplaatst. De afvoerleidingen van de sanitaire toestellen, keukeninstallatie, wasmachine en regenwater worden geplaatst volgens aanduiding op het rioleringsplan. De riolering wordt in lichte helling naar buiten gestoken,zodat wij ze daarna op de nodige putten kunnen aansluiten.

 

Het afwerken van de kruipkelder

W9     W10

De kruipkelder wordt ook altijd gecementeert , en achteraf 2x gekooltaart als bescherming tegen inwerkende zouten en zuren.

Welfsels boven de kruipkelder

W11   W12

W13    W14

W15 

Daarna worden er welfsels op de kruipkelder gezet. Dan word er een druklaag boven op de welfsels gestort van minimum 4cm beton, met een wapening (net) in van 150/150/5

Vochtisolatie

W16    W17

 

Er wordt DPC-folie geplaatst onder al de opgaande muren rond alle openingen in de buitengevels en onder al de deurdorpels. Deze vochtisolatie zal zo geplaatst worden dat ze aan de binnen zijde hoger gelegen is dan aan de buiten kant. Dit is om zijdelingse waterindringing en opstijgend vocht te voorkomen.

 

Spouwisolatie

W18 W19

 

W20 W21

 

Tussen de buitenmuur en de binnenmuur wordt er isolatie gestoken en vast getrokken tegen de binnenmuur,en dan laten we een opening (luchtspouw) tot tegen de buitenmuur van minstens 3cm. Wij isoleren met Eurowal. Eurowal is een isolatieplaat met een kern in hard polyurethaanschuim bekleed met een gasdicht meerlagencomplex van kraftpapier en metaalfolies waarvan één zijde reflecterend en één zijde matgrijs. De reflecterende zijde moet naar de luchtspouw gericht. Deze platen hebben de beste isolatiewaarde op de markt.

Waardoor uw woning zeer energiezuinig wordt.

Metselwerk

W22    W23

 

W24    W25

 

W26    W27

 

Het metselwerk wordt pas en loodrechten gemetseld in halfsteens verband.

De voegen, ongeveer 1cm breed, worden naderhand uitgekrabd. Ingemetselde spouwhaken zorgen voor de verankering aan het dragend binnen metselwerk. Boven vensters worden L ijzers geplaatst. De binnen muren worden gemetseld met een rode isolerende blok (snelbouw). Op het 1ste verdiep worden ook altijd welfels gelegd.

 
 
[Pastorij] [Pyramidebouw] [Modern] [klassiek] [Kubus] [Half-open] [villa's]
Bouwen is onze trots